Shakshuka, Asian Style

Heldere Pompoensoep met Garnalen
3 May 2019
Shakshuka, Asian Style.

Ik ben dol op shakshuka! Ik heb ze al in verschillende varianten gegeten zoals met harissa, met ras-el-hanout, of met cayenne peper en saffraan. Daarna worden ze gevuld met eieren en geserveerd met feta, yoghurt en verse kruiden. Mijn variant is met rode Thaise curry; lekker pittig en extra geurig door de kruiden zoals komijn, korianderzaden en kaffir lime leaves even snel te fruiten in heet olie dan afblussen met limoensap. Serveer het daarna met verse koriander, bosui en crème fraîche

Voorbereiden: 20 min. – Bereiden 30 min.
Benodigheden: hapjespan

Ingrediënten, 4 personen:

3 el zonnebloemolie
150 gr uien, in ½ cm ringen snijden
2 tenen knoflook
1 stengel citroengras, kneuzen met een vijzel en daarna verdelen in 4 stukken
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika’s, in 1cm repen snijden
10 à 15 gr rode curry pasta, afhankelijk van hoe pittig je het wil hebben
500 gr verse tomaten, van vellen ontdaan en in 8 parten snijden
100 ml water
2 tl zeezout
Een ei per persoon
Kruidenolie:
2 el zonnebloemolie
2 blaadjes kaffir lime blad, fijngehakt
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
Garnering:
1 à 2 el limoensap
2 el grof gehakte koriander
1 el lente ui
Desgewenst 1 el Thaise basilicum
1 el creme fraiche

Bereiding:

  1. Verhit 3 el olie in een hapjespan en voeg uien, knoflook en citroengras toe. Roerbak het geheel voor ongeveer 7 minuten op niet al te hoog vuur tot de uien glazig zijn.
  2. Voeg de rode curry pasta toe en roerbak voor 1 minuut.
  3. Voeg daarna tomaten, paprika’s, water en zout toe, schep om en laat het 20 minuten sudderen op zacht vuur
  4. Maak met de onderkant van je lepel holtes in het mengsel en breek in elk ervan een ei.
  5. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nog 10 minuten sudderen
  6. Als de stoof klaar is, verhit je in een sauspan 2 el olie. Als de olie begint te roken, haal je van het vuur, voeg de kaffir, koriander- en komijnzaad toe. Schep alles goed om en verdeel de olie meteen over de shashuka.
  7. Dan limoensap, verse kruidenmix en een toefje crème fraiche

NederlandsEnglish
× Hoe kan ik je helpen?
X