€12.50 – €14.50
Bún Chả – Vleesburgers met noedelsalade
Bún Chả, pagina 184 uit mijn kookboek Ăn Ăn
In 2018 trok ik met mijn gezin van zuid naar noord door Vietnam om het land te laten zien aan onze inmiddels jongvolwassen kinderen. Veel gerechten waren herkenbaar voor mij maar hadden totaal andere namen dan wat ik gewend was. Dit geldt ook voor Bún chả. Sinds Anthony Bourdain in zijn programma Parts Unknown dit gerecht in Hanoi at met Barack Obama, is het zeer bekend geworden en dat maakte mij erg nieuwsgierig. Bleek het Bún nem nướng te zijn, iets wat wij in het zuiden allang aten! De verschillen zijn wel het vermelden waard: in Hanoi worden van het gehakt burgers gevormd die worden geroosterd en dan ondergedompeld in een ‘soepje’ of ‘bouillon’ van vissausdressing. Daarbij krijg je zuur van papaja en peen en de tafelsalade bestaat uit onder andere fijne sliertjes waterspinazie in plaatsvan taugé. In het zuiden wordt het gehakt zeer fijn gemalen en als een soort worst om een satéstokje heen gevormd (als een soort köfte) en geserveerd met geroosterde pinda’s, lente-uiolie en een tafelzuur met rettich en wortel. Het gerecht is inmiddels de favoriet geworden van mijn gezin en ik maak dit op mijn manier: een combinatie van het noorden en het zuiden!
Voor donderdag en vrijdag a.s.:
Bún chả – Vleesburgers met noedelsalade
OF
Voor de vegetariërs heb ik:
Portobellos gemarineerd met honing, sriracha, citroengras, sesamolie, sojasaus. Deze worden daarna gegrild.
en trứng hấp chay, Vietnamese omelet gevuld met shiitake champignons, judasoor, lenteui, so-oen, wortel
Geserveerd met
– Noedelsalade
– Verse kruiden, koriander, munt, Thaise basilicum
– Vissausdressing (bij vlees) / Sojasausvinaigrette (bij vegetarisch)
– Zuur van papaya/rettich/peen/rode chili
– Lente-uiolie
– Geroosterde pinda’s
Ophaaldag | Donderdag, Vrijdag |
---|---|
Menu Voorkeur | Bún Chả, Portobello |